null

Trekkap anti valwind Ø 80 mm Dubbelwandig geïsoleerd

Schrijf een recensie
 • Trekkap anti valwind diameter 80 mm dubbelwandig geïsoleerd
 • Trekkap anti valwind ø 80 mm
Inclusief BTW €62.70

Advies nodig?
085-7326809

Banner Veilig Betalen
Alles op voorraad
T600 Gekeurde rookkanalen
25 Jaar garantie
Veilig Betalen
De Scherpste Prijzen
Vaak samen gekocht:

Beschrijving

Trekkap anti valwind Ø 80 mm Dubbelwandig geïsoleerd - Omschrijving

Het roestvast stalen dubbelwandig geïsoleerde rookkanaal is geschikt voor openhaard, houtkachel, open gaskachel, oliekachel, kolenkachel, ovens en pelletkachel. Het rookkanaal wordt geleverd met standaard 25 jaar fabrieksgarantie.

Trekkap anti valwind Ø 80 mm Dubbelwandig geïsoleerd - Specificaties

 • Materiaal binnenwand: rvs AISI 316
 • Materiaal buitenwand: rvs AISI 304
 • Isolatie: 25 mm hoge persdensiteit isolatie van 180KG/M3
 • Werkdruk: 200 pascal
 • Werktemperatuur: 600 graden
 • Piektemperatuur: 1000 graden
 • Binnendiameter: 80 mm
 • Buitendiameter: 130 mm
 • Warmtebrug afstand tot brandbaar materiaal: 50 mm
 • Geschikt voor: houtkachel, gaskachel, oliekachel, pelletkachel, kolenkachels, ovens
 • Incl. klemband

Wettelijke keuringsnorm

De Productlijn dubbelwandige kachelpijpen (Avant) van Convesa is gekeurd volgens de normen EN 1856 -1 als ook de verplicht T600 keur: T600-N1-W-V2-L50040/05060-G(50)
Het rookkanaal voldoet hiermee aan de normen welke verplicht zijn voor de Nederlandse. Belgische. Franse en Duitse markt.

Certificaat EN 1856 - 1 (EG-Certificaat)
*25 jaar garantie*
Altijd uit voorraad leverbaar.

Bekijk allesSluiten

0 Beoordelingen

Bekijk allesSluiten

Veelgestelde vragen over Trekkap anti valwind Ø 80 mm Dubbelwandig geïsoleerd:

Hoe helpt een valwindkap bij het voorkomen van terugslag van rook in de kachel?

Een valwindkap, ook wel eens een terugslagkap of antiterugslagkap genoemd, is een bepaald soort hulpmiddel dat eraan bijdraagt dat rook vanuit uw kachel maar in één richting wordt doorgelaten. De kap is dusdanig ontworpen dat het de ongewenste effecten van valwinden kan reduceren. Nu vraagt u zich misschien af: “Wat zijn valwinden dan?” Kort gezegd zijn dit neerwaartse luchtstromen. Ze ontstaan als een grote hoeveelheid koude lucht uit een wolk omlaag stort. Dit gebeurt vaak bij onweersbuien.

Natuurlijk zijn er praktische oplossingen te bedenken in het geval van valwinden. Zo besluiten veel mensen een raam open te zetten, zodat er ook een luchtstroom richting de kachel ontstaat. Toch blijkt dat vaak niet voldoende te zijn om rook uit uw ruimte te weren. Een goed ontworpen valwindkap zit dusdanig in elkaar dat deze de kans op terugslag van rook aanzienlijk vermindert. Zo kunt u efficiënt blijven stoken en krijgt u geen last van ongezonde lucht in uw woning.

Wat maakt een anti valwindkap anders dan een standaard trekkap?

Net als een standaard trekkap plaatst u ook een anti valwindkap op een dubbelwandig rookkanaal. Zodra een kachelpijp door een muur of dak heen wordt geleid, is een dubbelwandige rookgasafvoer immers verplicht. Ook worden beide hulpmiddelen gebruikt om de trek in rookkanalen te verbeteren. Echter, het verbeteren van die trek is het primaire doel van een standaard trekkap. De kap zorgt voor een verbeterde luchtstroom en daarmee voor een efficiëntere afvoer van rookgassen.

Een anti valwindkap is specifieker ontworpen om met valwinden te kunnen omgaan. Dit hulpmiddel is dusdanig ontworpen, dat het de impact van sterke, naar beneden vallende luchtstromen reduceert. Dit doet de kap onder andere met afbuigingen die de neerwaartse druk verminderen. Wat uiterlijk betreft lijken de anti valwindkap en de standaard trekkap wel weer behoorlijk op elkaar.

Hoe wordt een trekkap anti valwind geïnstalleerd op een rookkanaal?

Een trekkap is een handig -of beter gezegd: noodzakelijk- hulpmiddel voor eigenaren van houtkachels. U plaatst de trekkap bovenop uw rookkanaal. Zoals we al noemden, zal dat een dubbelwandig rookkanaal zijn. Dat neemt echter niet weg dat u binnen gebruik kunt maken van een enkelwandig rookkanaal of een dikwandige kachelpijp. De trekkap bevordert een gelijkmatige warmteafvoer. Dat verbetert de prestaties van uw kachel.

Hoe draagt een trekkap bij aan een langere levensduur van een rookkanaal?

Een trekkap en een valwindkap dragen bij aan de langere levensduur van uw rookkanaal. De opbouw van creosoot wordt zo namelijk geminimaliseerd. Behalve voor de duurzaamheid is dat vanzelfsprekend ook gunstig voor een gezond binnenklimaat. Ook voorkomt een kap dat regenwater zonder enige problemen het rookkanaal binnendringt, waar het corrosie en dus structurele schade kan veroorzaken. We kunnen een valwindkap dan ook een essentieel hulpmiddel noemen.