null

Smoorklep Ø 150 mm Dikwandig staal zwart

Schrijf een recensie
SKU:
ZST-150-019
  • Smoorklep diameter 150 mm dikwandig staal zwart
  • Klepsleutel Ø 150 mm Dikwandig staal zwart
  • Geometrische tekening - Smoorklep Ø 150 mm Dikwandig staal zwart
Inclusief BTW €18.30

Advies nodig?
085-7326809

Banner Veilig Betalen
Alles op voorraad
T600 Gekeurde rookkanalen
25 Jaar garantie
Veilig Betalen
De Scherpste Prijzen
Vaak samen gekocht:

Beschrijving

Smoorklep Ø 150mm Dikwandig staal zwart - Omschrijving

Het stalen rookgasafvoerkanaal is geproduceerd uit 2 mm staal en gespoten met hittebestendige verf. in een zwarte kleur. Deze kachelbuizen kunt u direct aansluiten op de kachel of haard. en verbinden met een dubbelwandig kanaal of de bestaande schoorsteen.

Let op! De klepsleutel zal niet de gehele diameter van de buis afsluiten. De klep is rondom 1 cm kleiner dan de buis.

Smoorklep Ø 150mm Dikwandig staal zwart - Specificaties

- Materiaal: Staal 2 mm
- Kleur: Senotherm hittebestendige lak. zwart
- Binnendiameter: 150 mm
- Mof en spie systeem

Wettelijke keuringsnorm

De productlijn stalen 2 mm kachelpijpen zijn gekeurd volgens de normen EN 1856 -2 TUV Duitsland Het rookkanaal voldoet hiermee aan de normen welke verplicht zijn voor de Nederlandse. Belgische. Franse en Duitse markt.

Certificaat EN 1856 - 2 (EG-Certificaat)

Altijd uit voorraad leverbaar.

Bekijk allesSluiten

0 Beoordelingen

Bekijk allesSluiten

Veelgestelde vragen over Smoorklep Ø 150 mm Dikwandig staal zwart:

Wat kunt u met een smoorklep voor uw houtkachel?

Een smoorklep kent u misschien ook wel als een afsluitklep. Dit is een klep die zich achter of boven de houtkachel in de kachelpijp bevindt. Met de klep kunt u de trek in het rookkanaal regelen wanneer het kanaal te veel natuurlijke trek genereert. In andere woorden: een smoorklep helpt het regelen van de natuurlijke luchtstroming. Een goede smoorklep is van staal vervaardigd en een essentieel onderdeel van de rookgasafvoer. U bepaalt er de temperatuur en de verbrandings efficiëntie mee. Dat levert u de gewenste warmte op en helpt u met duurzaam stoken. Deze smoorklep van Heating World is van 2 mm dik staal vervaardigd gemaakt en toepasbaar voor verschillende diameters.

Wat zijn de eigenschappen van de klepsleutel?

De termen smoorklep en klepsleutel worden nogal eens door elkaar gebruikt. Niet verwonderlijk, want de twee zijn nauw met elkaar verbonden. Toch gaat het hier om twee verschillende onderdelen. Een smoorklep is een klep die wordt gebruikt om de stroming van de rookgassen te hinderen. Als het vuur in de houtkachel niet meer te regelen is doordat er te veel trek gegenereerd wordt in het rookkanaal, dan kan de smoorklep worden toegepast om de warmte meer in de kachel/in het rookkanaal te houden. Een klepsleutel is op zijn beurt een soort gereedschap waarmee u de smoorklep bedient. Doorgaans is deze van metaal vervaardigd en past de vorm ervan precies bij die van de smoorklep. De klepsleutel stelt u in staat om de smoorklep eenvoudig te openen en te sluiten. De smoorklep en de klepsleutel vormen in feite dus samen één artikel. Echter kan en mag een smoorklep/klepsleutel nooit het rookkanaal volledig afsluiten.

Is de smoorklep alleen geschikt voor een houtkachel buis van 150 mm?

De bovenstaande vraag kunnen we op verschillende manieren interpreteren. De smoorklep in het algemeen is geen onderdeel dat enkel bij een houtkachel met een kachelpijp van 150 mm past. In dat geval zou het antwoord dus ‘nee’ zijn. Op de vraag of de smoorklep die u op deze pagina ziet enkel geschikt is voor een houtkachel buis van 150 mm, is het antwoord ‘ja’. De maatvoering van een smoorklep is altijd kleiner dan de aangegeven diameter omdat een klep nooit het rookkanaal mag afsluiten. Als er een smoorklep wordt geplaatst dan zult u rekening moeten houden dat dit onderdeel wel open wordt gezet alvorens de houtkachel wordt aangestoken.

Hoe monteert u de smoorklep 150 mm?

Het monteren van een smoorklep met een diameter van 150 mm is over het algemeen geen ingewikkelde taak. De eerste stap is het bepalen van de juiste locatie in de kachelpijp. Hiervoor baseert u zich op de specifieke instructies van de fabrikant. Vervolgens boort u kleine gaatjes voor de bevestiging ervan. Daarna plaatst u de smoorklep over de gaten en bevestigt u de klep met de meegeleverde schroeven.