null

Dikwandig stalen reductie 180-150

Schrijf een recensie
  • Dikwandig stalen reductie 180-150
  • Dikwandig stalen reductie 180-150
Inclusief BTW €31.45
Vaak samen gekocht:

Beschrijving

Dikwandig stalen reductie Ø180-150 - Omschrijving
Het 2 mm stalen verloop. wordt toegepast om de kachel of haard aan te sluiten op een bestaand of nieuw aan te leggen rookkanaal met een afwijkende diameter.

Met deze verlopen kan de diameter worden vergroot of verkleind.

Dikwandig stalen reductie Ø180-150 - Specificaties
- Materiaal: Staal 2 mm
- Kleur: Senotherm hittebestendige lak. zwart
- AM - Buitendiameter:  150 mm
- AV - Binnendiameter:  146 mm
- BM - Buitendiameter:  184 mm
- BV - Binnendiameter: 180 mm

Wettelijke keuringsnorm
De productlijn 2 mm stalen verlopen zijn gekeurd volgens de normen EN 1856 -2 TUV Duitsland
Het rookkanaal voldoet hiermee aan de normen welke verplicht zijn voor de Nederlandse. Belgische. Franse en Duitse markt.
Certificaat EN 1856 - 2 (EG-Certificaat)

Altijd uit voorraad leverbaar.

Bekijk allesSluiten

0 Beoordelingen

Bekijk allesSluiten

Veelgestelde vragen over Dikwandig stalen reductie 180-150:

Wat doet een stalen reductie?

Een stalen reductie is een verloopstuk dat de diameter van de kachelpijp vermindert. Dit verloopstuk maakt de overgang mogelijk tussen twee kachelpijpen van verschillende diameters. Dit is handig wanneer de diameter van de rookgasafvoer moet veranderen om aan specifieke eisen of beperkingen te voldoen.
De reductie is gemaakt van hetzelfde materiaal als de pijpen waarmee het verloopstuk wordt gebruikt, in dit geval staal. Dit onderdeel is zo ontworpen dat het veilig en effectief de stroming van de rookgassen van de ene dikwandige buis naar de andere kan leiden.

Wanneer kan ik een stalen reductie gebruiken?

Een stalen reductie wordt gebruikt wanneer er een overgang nodig is tussen twee kachelpijpen van verschillende diameters. Dit zijn enkele situaties waarin u een stalen reductie kunt gebruiken:

  • Verbinding van ongelijke pijpen in rookgasafvoer: als u te maken heeft met kachelpijpen van verschillende diameters in uw systeem, dan kunt u met een reductie de pijpen veilig en effectief met elkaar verbinden.
  • Aanpassing voor beperking in de ruimte: in sommige gevallen kan de beschikbare ruimte de grootte van de kachelpijp beperken die wordt gebruikt. In dergelijke situaties is een reductie nuttig om een grotere pijp te verbinden met een kleinere pijp die in de beschikbare ruimte past.

Voor welke kachelpijpen is dit verloopstuk geschikt?

De dikwandige stalen reductie is ontworpen voor kachelpijpen die ofwel een diameter van 180 mm of 150 mm hebben. Het zorgt ervoor dat u een pijp met een diameter van 180 mm veilig kunt verkleinen naar een pijp met een diameter van 150 mm.
Dit verloopstuk is vooral geschikt voor dikwandige kachelpijpen gemaakt van staal. De dikte van 2 mm zorgt voor een sterke en duurzame constructie. Het verloopstuk is voorzien van een zwarte senotherm coating, die een hittebestendige afwerking geeft. Deze coating is essentieel voor waar het materiaal wordt blootgesteld aan de hoge temperaturen.

Welke verloopstukken zijn er nog meer beschikbaar?

Heating World heeft een uitgebreid assortiment met diverse verlopen. Zo hebben we stalen reductie verloopstukken met grijze poedercoating die langdurige duurzaamheid bieden, ideaal voor hout- en pelletkachels. Door de coating zijn de verloopstukken resistent tegen roest, bevorderen de rookafvoer en vergen minimaal onderhoud.
Houd bij de keuze van uw verloop rekening met de juiste maat die u gebruikt voor de rest van het rookkanaal. Bij vragen helpt onze klantenservice u graag. Neem gerust contact met ons op.