null

Verloopstuk van 80 mm naar 150 mm

Schrijf een recensie
SKU:
PST-080-021
  • Verloopstuk van 80 mm naar 150 mm
  • Geometrische tekening - Verloopstuk van 80 mm naar 150 mm
Inclusief BTW €52.45

Advies nodig?
085-7326809

Banner Veilig Betalen
Alles op voorraad
T600 Gekeurde rookkanalen
25 Jaar garantie
Veilig Betalen
De Scherpste Prijzen
Vaak samen gekocht:

Beschrijving

Verloopstuk van 80mm naar 150mm - Omschrijving

Het pelletkachel rookgasafvoerkanaal wordt gebruikt voor het aansluiten van de pelletkachel op een bestaande schoorsteen of een dubbelwandig rookkanaal.

Verloopstuk van 80mm naar 150mm - Specificaties

- Product: Pelletkachelafvoer
- Materiaal: Staal 1.2 mm
- Kleur: Senotherm hittebestendige lak zwart
- Binnendiameter:80 mm
- Buitendiameter: 150 mm
- Voorzien van siliconenring aan de 80 mm zijde
- Mof en spie systeem

Wettelijke keuringsnorm

De productlijn pelletkachel rookgasafvoeren zijn gekeurd volgens de normen DIN EN 1856-2
Het rookkanaal voldoet hiermee aan de normen welke verplicht zijn voor de Nederlandse. Belgische. Franse en Duitse markt.

Altijd uit voorraad leverbaar.

Bekijk allesSluiten

0 Beoordelingen

Bekijk allesSluiten

Veelgestelde vragen over Verloopstuk van 80 mm naar 150 mm:

Wat zijn de eigenschappen van een pelletkachel verloop 80 mm naar 150 mm?

Een verloop voor een kachelpijp van uw pelletkachel is een stuk dat als koppeling tussen twee delen kachelpijp dient. Een aansluitstuk met een verloop gebruikt u specifiek om twee stukken kachelpijp met elkaar te verbinden die een andere diameter hebben. Zo blijft u gegarandeerd van een optimale rookgasafvoer. Deze pelletkachel verloop van 80 naar 150 is gemaakt van 1,2 mm dik staal. Geschikt dus voor een dikwandige kachelpijp. Dit is een zeer gangbare dikte. Het staal is voorzien van een coating, waardoor het nog beter bestand is tegen de hoge temperaturen. Om precies te zijn is dit verloop voorzien van Senotherm hittebestendige zwarte lak, wat een spuitlak speciaal voor onder andere kachelpijpen is.

Hoe gebruikt u een kachelpijp verloop 80-150 mm?

Soms is de diameter van een pelletkachel niet compatibel met de diameter van een bestaand rookkanaal. In dat geval kunt u een verloopstuk gebruiken om de twee op elkaar aan te laten sluiten. De kachelpijp verloop 80-150 mm, gebruikt u specifiek om een pellet rookkanaal te verbreden naar een diameter van 150 mm. Overigens hoeft er niet per se sprake te zijn van een bestaand rookkanaal. Het is echter van belang dat een pelletkachel niet op een grotere diameter van 150mm kan worden aangesloten. De rookgassen van een pelletkachel zijn minder warm vergeleken met een houtkachel waardoor er meer condensatie kan ontstaan. Dit gecombineerd met groter rookkanaal zal meer gaan condenseren. Dit verloopstuk zorgt dus niet altijd voor een optimale werking.

Is dit rookgasafvoer verloopstuk geschikt voor uw kachel?

Of dit rookgasafvoer verloopstuk geschikt is voor uw pelletkachel, is afhankelijk van de specifieke diameter. Betreft deze 80 mm en wilt u verbreden naar 150 mm? Dan is dit verloopstuk geschikt. Vaak geven fabrikanten ook aan welke verloopstukken compatibel zijn. Raadpleegt u daarom ook altijd de specificaties in de producthandleiding. Ook is het mogelijk om de diameter van uw bestaande rookgasafvoer te meten. Deze maat is dan uw uitgangspunt wanneer u op zoek gaat naar een verloopstuk.

Hoe monteert u het verloop?

Het monteren van het verloop doet u uiteraard op een moment waarop de pelletkachel uitgeschakeld en volledig afgekoeld is. Het plaatsen van het verloopstuk is niet moeilijk, maar vereist wel nauwkeurigheid. Het eerste wat u doet, is het verloopstuk over de uitlaat van de pelletkachel schuiven. Daarna sluit u het aan op het rookkanaal. De verbindingen moeten goed op elkaar aansluiten. Met schroeven of andere bevestigingsmethoden zet u het verloopstuk vervolgens stevig vast. Voert u altijd een test uit alvorens u de pelletkachel voor het eerst weer regulier in werking stelt.