null

Kachelbuis 25 cm diameter 150 mm enkelwandig roestvast staal

Schrijf een recensie
SKU:
EWK-150-003
  • Kachelbuis 25 cm diameter 150 mm enkelwandig roestvast staal
  • Geometrische tekening - Kachelbuis 25 cm diameter 150 mm enkelwandig roestvast staal
Inclusief BTW €12.60

Advies nodig?
085-7326809

Banner Veilig Betalen
Alles op voorraad
T600 Gekeurde rookkanalen
25 Jaar garantie
Veilig Betalen
De Scherpste Prijzen
Vaak samen gekocht:

Beschrijving

Kachelbuis 25cm Ø 150mm EW rvs - Omschrijving

De roestvast stalen kachelbuizen zijn geproduceerd uit roestvast staal in een glanzende kleur.
Deze buizen kunt u direct aansluiten op de kachel of haard. en verbinden met een dubbelwandig kanaal of de bestaande schoorsteen.

Kachelbuis 25cm Ø 150mm EW rvs - Specificaties

- Materiaal: roestvast staal AISI 316
- Dikte 0.5 mm
- Kleur: zilver glanzend
- Binnendiameter:150 mm
- Mof en spie systeem
- Speciaal voor zichtmontage
- Geschikt voor renovatie en nieuwbouw
- In te korten op de gewenste lengte
- Aansluitbaar op Convesa dubbelwandig rookkanaal

Wettelijke keuringsnorm

De productlijn roestvast stalen kachelbuis is gekeurd volgens EN 1856 -2
CE Classification EN 1856-2 T600 – N1 – V2 – L50060 – G100
Het rookkanaal voldoet hiermee aan de normen welke verplicht zijn voor de Nederlandse. Belgische. Franse en Duitse markt.
Certificaat EN 1856 - 2 (EG-Certificaat)

Altijd uit voorraad leverbaar.

 

Bekijk allesSluiten

0 Beoordelingen

Bekijk allesSluiten

Veelgestelde vragen:

Welke kenmerken heeft een RVS kachelbuis 150 mm?

Met behulp van een enkelwandige RVS kachelbuis 150 mm kunt u uw verbrandingstoestel eenvoudig aansluiten op het rookkanaal. Deze hoogwaardige kachelbuis die wij aanbieden in onze webshop is vervaardigd van laser-gelast roestvrij staal AISI 316 en heeft een dikte van 0,4 millimeter. Daarnaast is deze lengte kachelbuis eenvoudig te combineren met andere varianten kachelbuizen en koppelstukken van 150 mm. De buis maakt gebruikt van een mof en spie om buizen aan elkaar te verbinden. De spie past precies in de mof van een andere buis of hulpstuk, waardoor een stevige verbinding ontstaat
Door het gebruik van een enkelwandige RVS kachelpijp kunt u zowel binnen als buiten meer rendement halen uit uw kachel.

Voor wat voor kachel is een RVS kachelbuis 150 mm geschikt?

Een enkelwandige RVS kachelbuis is te gebruiken voor verschillende soorten verbrandingstoestellen zoals houtkachels, pelletkachels en open haarden. Deze kachelpijpen zijn zowel geschikt voor gebruik binnenshuis als buitenshuis. Wanneer u uw kachel buiten gebruikt, zorgt het voor extra sfeer en warmte op koudere avonden.
Bij het gebruik van enkelwandige RVS kachelpijpen is wel belangrijk om te onthouden dat deze enkel geschikt zijn voor de rookgasafvoer die zichtbaar is. Als het rookkanaal door een muur of plafond gaat, moet u gebruik maken van een dubbelwandig rookkanaal om te voldoen aan de brandveiligheidseisen.

Wat is het voordeel van een RVS kachelpijp?

Enkelwandige RVS kachelpijpen zijn vaak een gewilde keuze vanwege hun hoge rendement. Het feit dat een enkelwandig kanaal zeer heet kan worden, zorgt ervoor dat het meer warmte uitstraalt dan een dubbelwandig kanaal. Het grote oppervlak van een kachelbuis draagt bij aan dit voordeel. De enkelwandige RVS kachelpijp dient eigenlijk als een verlenging van de kachel zelf. Naast het hoge rendement wordt deze kachelpijp ook vaak gekozen vanwege het slanke design en het esthetische RVS uiterlijk.
In tegenstelling tot kachelpijpen van staal, gegalvaniseerd staal of geblauwd staal, hebben roestvrijstalen kachelpijpen een langere levensduur. Dit komt doordat AISI 316L bestand is tegen externe invloeden, zoals weersomstandigheden, zodat het jaren meegaat als het goed wordt onderhouden. Bovendien bevordert dit ook de trek van rookgassen, wat resulteert in een efficiëntere afvoer van rook en gassen.

Is de kachelbuis van maat 150 mm geschikt voor mijn kachel?

Om zeker te weten of de kachelbuis met een binnendiameter van 150 mm geschikt is voor uw kachel, moet u eerst de diameter van de haardopening weten. Daarnaast is het belangrijk om vooraf te bepalen hoelang het rookkanaal in zijn totaliteit gaat zijn. Met deze informatie kunt u bij de collega’s van Heating World terecht om samen te kijken of dit formaat kachelbuis voor u de juiste oplossing biedt. Het is belangrijk dat de diameter groot genoeg is om verstopping of oververhitting van het kanaal te voorkomen.