null

Klemband flexibel 125 mm

Schrijf een recensie
UPC:
8435469753327
  • Klemband flexibel 125 mm
  • Klemband flexibel 125 mm
  • Klemband flexibel 125 mm
Inclusief BTW €14.90

Advies nodig?
085-7326809

Banner Veilig Betalen
Alles op voorraad
T600 Gekeurde rookkanalen
25 Jaar garantie
Veilig Betalen
De Scherpste Prijzen
Vaak samen gekocht:

Beschrijving

Klemband flexibel diameter 125 mm - Omschrijving
De roestvast stalen klemband wordt toegepast om de flexibele buis te klemmen om bijv. een trekkap of topaansluiting.

Klemband flexibel diameter 125 mm - Specificaties
-Materiaal:Enkelwandig roestvaststaal AISI 316
-Diameter:125 mm

Wettelijke keuringsnorm
De productlijn enkelwandige rookkanalen (BI) van Convesa is gekeurd volgens de normen EN 1856 -2

Het rookkanaal voldoet hiermee aan de normen welke verplicht zijn voor de Nederlandse. Belgische. Franse en Duitse en Engelse markt.

Certificaat EN 1856 - 2 (EG-Certificaat)

*25 jaar garantie*

Altijd uit voorraad leverbaar.

Bekijk allesSluiten

0 Beoordelingen

Bekijk allesSluiten

Veelgestelde vragen over Klemband flexibel 125 mm:

Wat doet een klemband?

De klemband 125 mm wordt gebruikt op de verbindingen tussen de verschillende onderdelen van een flexibele rookgasafvoer. Door de klemband stevig aan te trekken, zorgt deze voor een veilige en luchtdichte verbinding tussen de verschillende onderdelen.
De belangrijkste functie van een klemband in een flexibel rookkanaal is het voorkomen van lekkages van rookgassen. Het is van cruciaal belang dat rookgassen worden afgevoerd naar buiten en niet in de woonruimte lekken. Daarnaast helpt de klemband bij het stabiliseren van het rookgasafvoersysteem. Het zorgt ervoor dat de onderdelen op hun plaats blijven en niet losraken door trillingen, temperatuurveranderingen of andere bewegingen.

Waarvoor kan ik een klemband 125 mm gebruiken?

Een klemband kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, waaronder:

  • Verbindingen tussen flexibele buizen: een klemband kan worden gebruikt om de verbinding tussen twee buizen in het rookkanaal te versterken. Het zorgt ervoor dat de buizen stevig aan elkaar zijn bevestigd, waardoor een veilige en luchtdichte verbinding ontstaat.
  • Bevestiging van bochten: bij het installeren van bochten in het rookkanaal kan een klemband worden gebruikt om de bocht stevig aan te sluiten op de aangrenzende flexibele buizen. Dit voorkomt dat de bocht los raakt en zorgt voor een stabiele verbinding.
  • Montage van adapters: adapters worden gebruikt om verschillende soorten buizen of componenten met elkaar te verbinden. Een klemband kan worden gebruikt om de adapter stevig aan de buizen te bevestigen, waardoor een solide verbinding ontstaat.
  • Installatie van schoorsteenkappen: een schoorsteenkap wordt meestal boven op het rookkanaal geplaatst om de opening te beschermen tegen neerslag en dieren. Dit kan een kraaienkap, een regenkap of trekkap zijn. Een klemband kan worden gebruikt om de schoorsteenkap stevig op zijn plaats te houden en te voorkomen dat deze los raakt.

Uit welk materiaal bestaat de klemband 125 mm?

De klemband van 125 mm is gemaakt van roestvrij staal. Het is daardoor bestand tegen roest en corrosie, waardoor het duurzaam is in flexibele rookkanalen. Het kan gemakkelijk worden aangepast en strakgetrokken voor een stevige verbinding, zelfs bij bochten. Met hoge treksterkte en hittebestendigheid is het bestand tegen spanningen en hoge temperaturen in het rookkanaal. De verstelbaarheid maakt het aanpassen aan specifieke installatie behoeften mogelijk.

Hoe bevestig ik een klemband op een flexibele buis?

Om een klemband te monteren, plaatst u de band rond de te verbinden onderdelen van het flexibele rookkanaal. Schuif de gesp van de klemband door de opening en trek de band strak aan. Gebruik een schroevendraaier of moersleutel om de gesp aan te draaien en de band stevig vast te zetten. Controleer of de verbinding goed vast zit en geen speling heeft. Herhaal dit proces bij andere verbindingen in het rookkanaal. Zorg ervoor dat de klemband gelijkmatig is aangedraaid voor een stevige en luchtdichte bevestiging.
Het is belangrijk om de klembanden regelmatig te controleren en waar nodig bij te stellen. Hierdoor blijft de verbinding tussen de verschillende onderdelen van het rookkanaal stevig en veilig.