null

Trekkap voor rvs kachelbuis 150 mm

Schrijf een recensie
SKU:
PFL-150-013_
  • Trekkap voor rvs kachelbuis 150 mm
  • Geometrische tekening - Trekkap voor rvs kachelbuis 150 mm
Inclusief BTW €74.05

Advies nodig?
085-7326809

Banner Veilig Betalen
Alles op voorraad
T600 Gekeurde rookkanalen
25 Jaar garantie
Veilig Betalen
De Scherpste Prijzen
Vaak samen gekocht:

Beschrijving

Trekkap voor rvs kachelbuis Ø150mm - Omschrijving

De roestvast stalen kachelbuizen zijn geproduceerd uit roestvast staal in een glanzende kleur.
Deze buizen kunt u direct aansluiten op de kachel of haard. en verbinden met een dubbelwandig kanaal of de bestaande schoorsteen.

Trekkap voor rvs kachelbuis Ø150mm - Specificaties

- Materiaal: roestvast staal AISI 316
- Dikte 0.5 mm
- Kleur: zilver glanzend
- Binnendiameter:150 mm
- Mof en spie systeem
- Speciaal voor zichtmontage
- Geschikt voor renovatie en nieuwbouw
- Aansluitbaar op Convesa dubbelwandig rookkanaal

Wettelijke keuringsnorm

De productlijn roestvast stalen kachelbuis is gekeurd volgens EN 1856 -2
CE Classification EN 1856-2 T600 – N1 – V2 – L50060 – G100
Het rookkanaal voldoet hiermee aan de normen welke verplicht zijn voor de Nederlandse. Belgische. Franse en Duitse markt.
Certificaat EN 1856 - 2 (EG-Certificaat)

Altijd uit voorraad leverbaar.

 

Bekijk allesSluiten

0 Beoordelingen

Bekijk allesSluiten

Veelgestelde vragen:

Wat zijn de kenmerken van een trekkap 150 mm?

Deze trekkap is gemaakt van zilverkleurig roestvast staal AISI 316 en zorgt met het strakke design voor het puntje op de i voor uw rookgasafvoer. De kap heeft een hoogte van 235 mm en een breedte van 400 mm. Het mof en spie systeem met de binnendiameter van 150 mm zorgen voor een sterke bevestiging op uw schoorsteen. De trekkap is geschikt voor renovatie en nieuwbouwprojecten. Net als al onze andere producten is deze trekkap volgens EN 1856-2 gekeurd, waarmee de het voldoet aan de verplichte normen voor de Nederlandse, Belgische, Franse en Duitse markt.

Hoe werkt een trekkap?

Een trekkap bevordert de de trek in een rookkanaal door constant dezelfde luchtstroom te behouden ondanks de wind, die met verschillende sterktes uit alle hoeken kan waaien. De kap bestaat uit een slim ontworpen boven- en onderplaat, die dienen als bescherming tegen wind en regen. De mantel zorgt voor de juiste luchtgeleiding. Door dit ontwerp voorkomt u dat de wind het rookkanaal inkomt en zo de luchtstroom belemmert. Een bijkomend voordeel is het feit dat regenwater effectief buiten de buis wordt gehouden.
In tegenstelling tot de trekkap heeft de regenkap alleen een simpele afdekplaat om te voorkomen dat er regenwater in de buis terecht komt. Omdat een trekkap de mogelijkheid heeft zowel de luchtstroom te bevorderen als regen buiten te houden, wordt het aanbevolen om een trekkap te monteren op een rookgasafvoer.

Voor welke schoorsteen is een trekkap 150 mm voor te gebruiken?

Een trekkap voor 150 mm is geschikt voor alle bestaande of nieuw aan te leggen rookkanalen. Wel is belangrijk om rekening te houden met het uitzoeken van de juiste maat trekkap. Deze kap is enkel geschikt voor rookkanalen met een diameter van 150 mm. Mocht u een andere maat rookkanaal hebben, dan hebben we bij Heating World voor diverse maten een oplossing. Zo hebben we ook trekkappen in de maat 80, 100, 125, 175 en 200 mm verkrijgbaar.

Welke andere soorten trekkappen zijn er beschikbaar?

Bij Heating World bieden we een groot assortiment aan trekkappen en schoorsteenkappen om uw rookkanaal te beschermen. Een uitgebreidere variant op deze trekkap is een trekkap met dubbele isolatie en vonkenvanger. Deze beschermt extra tegen hitte en eventuele opspringende vonken.
Een alternatief op een trekkap is bijvoorbeeld een aluminium kraaienkap, die nestvorming door vogels tegengaat. Deze kap is uitgerust met kleine openingen die vogels geen kans geven om binnen te dringen en de rookgassen ongehinderd afvoert.
Daarnaast zijn roterende schoorsteenkappen ook een effectieve oplossing tegen vogels. Spinners zijn hier een voorbeeld van. Deze kappen hebben als extra voordeel dat terugslag door wind verminderen en daardoor de ventilatie van het rookgas bevorderen. Een andere mogelijkheid is het aanbrengen van een boldraadrooster op uw rookkanaal. Dit gegalvaniseerde rooster beschermt zowel tegen vogels als dat het bladeren buiten het kanaal houdt.