null

Aluminium kraaienkap ø 150mm

Schrijf een recensie
SKU:
SKK-150-001
Inclusief BTW €19.95

Advies nodig?
085-7326809

Banner Veilig Betalen
Alles op voorraad
T600 Gekeurde rookkanalen
25 Jaar garantie
Veilig Betalen
De Scherpste Prijzen
Vaak samen gekocht:

Veelgestelde vragen:

Wat is een kraaienkap 150 mm?

Een kraaienkap van 150 mm is een effectieve manier om te voorkomen dat vogels een nest bouwen in uw schoorsteen of rookkanaal. Deze warme en beschutte omgeving is aantrekkelijk voor vogels om takken, bladeren en andere materialen te verzamelen om een nest te bouwen. Helaas kan een nest in het rookkanaal verstoppingen veroorzaken, wat leidt tot slechte ventilatie, rookterugslag of zelfs stankoverlast.
Hoewel het regelmatig verwijderen van het nest een tijdelijke oplossing kan bieden, keren vogels vaak terug naar bekende nestplaatsen. Een kraaienkap biedt daarom de perfecte oplossing om te voorkomen dat vogels zich vestigen in uw rookkanaal en er nesten bouwen. Bovendien biedt de kraaienkap ook bescherming tegen regen en sneeuwval in het rookkanaal, waardoor u het risico op vochtproblemen vermindert.

Is een kraaienkap 150 mm geschikt voor mijn schoorsteen?

Een kraaienkap van 150 mm past op alle bestaande en nieuw aan te leggen rookkanalen. Het is echter van groot belang om de juiste maat trekkap te kiezen. Deze specifieke kap is uitsluitend geschikt voor rookkanalen met een doorsnede van 150 mm. Als uw rookkanaal een andere diameter heeft, biedt Heating World een scala aan alternatieven. Wij beschikken namelijk over kraaienkappen in de maten 100, 120, 160 en 200 mm.

Van welk materiaal is een kraaienkap gemaakt?

De kraaienkappen in ons assortiment zijn gemaakt van aluminium. Dit materiaal heeft als voordeel dat het weerbestendig is. Wanneer aluminium buitenshuis wordt gebruikt, ontstaat er een dunne oxidelaag. Deze laag ontwikkelt zich zodra het aluminium in aanraking komt met zuurstof en hecht zich stevig aan het oppervlak van het metaal. Deze beschermende laag helpt het aluminium te beschermen tegen verdere aantasting en verhoogt tegelijkertijd de corrosiebestendigheid.

Hoe monteer ik een kraaienkap 150 mm?

Het monteren van een kraaienkap is een relatief eenvoudige taak die u zelf kunt uitvoeren met de juiste gereedschappen in huis. Het is echter belangrijk om uw veiligheid te waarborgen, want u zult op het dak van uw huis of pand moeten klimmen. Met een ladder kunt u de schoorsteen of het rookkanaal veilig te bereiken. Het plaatsen van de kraaienkap is vrij simpel; u schuift de kap gewoon over de schoorsteen of het rookkanaal. Met behulp van een schroevendraaier kunt u de klemband strak aandraaien, waardoor de kraaienkap stevig om het rookkanaal of de schoorsteen wordt geklemd. Zo voorkomt u dat de kap loskomt en biedt het optimale bescherming tegen vogels en weersinvloeden.