null

Airconditioning & Heaters

Airconditioning & Heaters

Airconditioning & Heaters

Verwarmingen en airco’s zijn twee belangrijke zaken die zorgen voor een prettig en comfortabel binnenklimaat. In de zomer wilt men het koel houden en in de winter mag de temperatuur lekker hoog oplopen. Kachels, radiatoren, ventilatoren en airco’s zijn veelgebruikte apparaten met het doel om de juiste temperatuur te creëren. Deze zijn te verkrijgen in zoveel verschillende soorten en maten dat het soms lastig kan zijn om hier een keuze in te maken.

Airco’s

Tijdens de warme zomerdagen biedt een airco de verkoeling die u nodig heeft. Als u een nieuwe airco gaat kopen kunt u zich terecht afvragen hoeveel koelvermogen er precies benodigd is.
Dit koelvermogen wordt vaak uitgedrukt in BTU (British Thermal Unit)
Meer BTU betekent meer koelvermogen, dus voor een grotere ruimte is er een krachtigere airco nodig. Verder is het belangrijk om rekening te houden met hoe goed de ruimte geïsoleerd is en met hoeveel ramen er zijn. Een slecht geïsoleerde ruimte met veel ramen is moeilijker om te koelen, in dit geval heb je dus een krachtigere airco nodig. Tenslotte is het een goed idee om de ruimte op te meten. Niet alleen hoe breed en diep de kamer is, maar ook de hoogte van de kamer is van belang.

Verwarming

Bij het kiezen van een verwarming is de grootte van de ruimte ook bepalend. Hiervoor geldt de vuistregel: per 10 m2 ruimte zal er ongeveer 1000W aan vermogen nodig zijn. Uiteraard zijn hier een dezelfde factoren ook nog van belang zoals hoe goed de kamer is geïsoleerd en de gewenste kamertemperatuur. Op internet zijn handige tools te vinden waar u het benodigde verwarmingsvermogen kunt berekenen.

Monoblock

Bij Heatingworld verkopen we een monoblock airco die kan koelen én verwarmen in één. Hierdoor bent u door de aanschaf van één apparaat gelijk goed voorbereid op de zomer en de winter. Naast dit voordeel is er nog een pluspunt aan deze unieke soort airco: Er is geen buitenunit nodig. Om deze airco te installeren hoeft u enkel twee gaten van diameter 180mm te boren in de muur. Hierdoor is de installatie veel eenvoudiger en zal het de looks van de buitengevel nauwelijks beïnvloeden. Bekijk het product om te zien over welke voordelen en handige functies de monoblock airco nog meer beschikt.